آموزش تبلیغات انتخاباتی
آموزش تبلیغات انتخاباتی از اصول خاصی پیروی میکند. داشتن آگاهی درباره قانون انتخابات و اصول آن به تنهایی کفایت نمیکند. شما وقتی در مسیر درستی قرار گرفتهاید که در رقابت های انتخاباتی حداقل به سطح قابل قبولی از اصول حقوقی تبلیغات انتخاباتی عمل کنید. در ادامه به چند اصل تبلیغات انتخاباتی دقت کنید:
– یکی دیگر از اصول تبلیغات انتخاباتی از منظر حقوقی استفاده از رسانهها به صورت مساوی و برابر است.
– تکلیف مشخص است همه کاندیدا به یک اندازه رسانه در اختیار دارند
– چگونگی بهرهبرداری و استفاده از ظرفیتهای رسانهها به کاندیدا و ستاد انتخاباتی او بستگی دارد.
– رسانه ها این قدرت را دارند که از یک فرد عادی برند بسازند یا یک جریان سیاسی را بکوبند.
– حرفهای عمل کردن و چگونگی استفاده از ظرفیت های رسانه به شما برمیگردد.
مهمترین اصل داشتن صداقت است. درست است که هدف از تبلیغات انتخاباتی و فعالیت در ستاد انتخاباتی و داشتن کمپین در راستای پیروزی کاندیدا موردنظر است ولی یکی از اصول حاکم بر تبلیغات انتخاباتی صداقت است. مدرسین باید در آموزش تبلیغات انتخاباتی پایبندی به این اصل را متذکر شوند. صداقت به چه معنا؟
– اگر شعار انتخاباتی خاصی را مدنظر دارید مسلما بارها و بارها به آن فکر شده است.
– شعار انتخاباتی باید همسو و بیانگر هدف شما باشد.
– شعار انتخاباتی مواضع شما را برای رای دهندگان روشن میکند.
– باید همسو با هدفتان باشد.
گرچه شعار انتخاباتی برای تحت تاثیر قرار دادن رای دهندگان و ترغیب آنها به رای دادن آن هم به کاندیدای موردنظر است اما اگر پشت شعار هدف معینی تعریف نشده باشد شعار به حدی شکننده و پوچ است که از پس تحت تاثیر قرار دادن افراد بر نخواهد آمد.
یکی دیگر از اصول تبلیغات انتخاباتی پرهیز از تخریب رقباست و این نکته در آموزش تبلیغات انتخاباتی نباید از نظر دور نگه داشته شود. تخریب از آسانترین راه های رسیدن به هدف است اما نه به معنای بهترین شیوه. در شیوه های تبلیغاتی از تبلیغات علیه رقیب هم نام برده شده است. شما میتوانید نقاط ضعف رقبا را پیدا کنید و از خلاهای موجود به نفع خود استفاده نمایید اما تخریب و افترا اخلاقی و عقلانی به نظر نمیرسد. حتما شنیده اید کسی که کارش را به خوبی انجام میدهد نیازی به تخریب سایرین برای بالا بردن خودش ندارد. در واقع انسان موفق وقتی برای این دست کارها ندارد.
در آموزش تبلیغات انتخاباتی ذکر چند نکته برای به کارگیری ترفندهای تبلیغاتی در انتخابات خالی از لطف نیست:
الف) برای به کارگیری و اطلاع از ترفندهای تبلیغات انتخاباتی کار را باید به کاردان سپرد.
ب) یعنی یک مشاور تبلیغات سیاسی و برندسازی است که میتواند در این زمینه به کاندیدا کمک کند.
ج) ترفندهای مفید در آموزش تبلیغات انتخاباتی با توجه به شهر و حوزه انتخابیه میتواند متفاوت و منحصر بفرد باشد.
د) یک مشاور تبلیغات انتخاباتی با توجه به منطقه و ظرفیتهای بومی تحلیلهای معقولانهای دارد که در تبیین ترفندهای تبلیغات انتخاباتی کمک شایانی میکند.
– نمیشود یک نسخه واحد برای همه پیچید.
– با توجه به شرایط منطقه، دغدغههای مردم بومی، ارزشها و اقلیم منطقه ترفندهایی برای پیروزی در رقابت های انتخاباتی استفاده میشود.
– نوع عکسهایی که تهیه میکنید.
– ژستهایی که گرفته میشود.
– افرادی که از کاندیدا حمایت میکنند
– شعارهای انتخاباتی که انتخاب میکنید
در واقع ترفندهایی هستند که باید مردم را از لحاظ احساسی و هیجانی تحت تاثیر قرار دهد.
آموزش تبلیغات انتخاباتی1
به مقاله روانشناسی تبلیغات انتخاباتی مراجعه کنید
برای موفقیت در رقابتهای انتخاباتی و آموزش تبلیغات انتخاباتی روشها و ایدههای بسیاری وجود دارد. در سالهای گذشته نیز تقریبا ابزارهای تبلیغات انتخاباتی شبیه به هم بودهاند اما انتخابات شورای شهر داستانش فرق میکند.
انتخابات شورای شهر مثل انتخابات مجلس شورای اسلامی نه آنقدر بزرگ است که ترفندها و شیوههای تبلیغات انتخاباتی یکسانی داشته باشند و نه آنقدر کوچک که بشود دست روی دست گذاشت و به نصب پوسترها و توزیع بروشورها دلخوش بود. در آموزش تبلیغات انتخاباتی و همچنین اجرای آن یکی از روشهای موفقیت در رقابتهای انتخاباتی نمایاندن چهره دلسوز و مورداعتماد از کاندیداست. کاندیدا باید تبدیل به یک برند شود. برای برندسازی انتخابات نیاز به یک متخصص در این زمینه خواهید داشت.
الف- به اندازه کافی شناخته شده باشید.
ب- مهم این است که به چه چیزی شناخته شده باشید.
ج- مثلا شناخته شده به داشتن قدرت مدیریت یا داشتن چهرهای نخبه از نظر سیاسی یا علمی.
آموزش تبلیغات انتخاباتی
بررسی ها نشان می دهد که اغلب مردم خیلی بیشتر تحت تاثیر افراد شناخته شده قرار میگیرند و این یک رفتار هیجانی است. البته که رایدهندگان نیز رفتارهای هیجانی خواهند داشت.
صرف اینکه همه شما را بشناسند، کفایت نمیکند. حتی اینکه شما از لحاظ علمی یا سیاسی نخبه باشید هم کافی نیست. در برندسازی توجه به این مسئله نیز صورت می گیرد که افراد شما را انتخاب کنند. رای دهندگان برای انتخاب کاندیدای موردنظرشان ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشند اما همه آنها به شما و کمپین انتخاباتی تان اعتماد کرده اند. یعنی تبدیل شدن به برندی قابل اعتماد.
علاوه بر برندسازی زمانی به موفقیت نائل می شوید که:
در حال حاضر ایده ها و شیوه های مدرنی در بحث تبلیغات انتخاباتی شورای شهرها مطرح است. اگر به صورت ترکیبی از این روش ها و ایده ها بهره ببرید مسلما از سایر رقبا پیشی خواهید گرفت. ترفندهای تبلیغات انتخاباتی نیز به شما کمک می کند که تاثیر بیشتری بر رای دهندگان بگذارید. برندسازی این روزها بیشتر به کار می رود در خصوص برندسازی نیز از متخصصین این امر غافل نشوید.
نویسنده و مدیر دپارتمان فضای مجازی در مرکز تخصصی برند سازی و تبلیغات انتخاباتی نگاه